Nyíregyháza

2020.09.11. 12:46

Ítéletet hozott a bíróság a nevelőnőt bántalmazó fiatalkorú ügyében

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. szeptember 10-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, testi sértés vétsége és becsületsértés vétsége miatt fiatalkorú L.Á. vádlott javítóintézeti nevelését rendelte el 3 év időtartamra.

Az ítéleti tényállás szerint a fiatalkorú vádlott és testvére egy Szabolcs megyei gyermekvédelmi központban nevelkednek, külön csoportban. 2020. február 25-én reggel a vádlott találkozni akart testvérével, aki az intézet egy másik helyiségében tartózkodott, ezért dörömbölni kezdett annak zárt bejárati ajtaján. Az ott tartózkodó nevelőnő felszólította a fiatalt férfit, hogy fejezze be a hangoskodást és menjen vissza az elhelyezési helyére, ő azonban a felszólításnak nem tett eleget, megragadta az ajtó kilincsét, és továbbra is be akart menni a csoporthoz. A nevelőnő próbálta bezárni az ajtót, ekkor a vádlott egy alkalommal megütötte a fejét, megragadta jobb csuklóját, majd azt szorítani és rángatni kezdte, közben trágár kifejezésekkel illette őt. Ezt észlelte az intézmény karbantartója, aki elhúzta az ajtótól a vádlottat.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság előkészítő ülésén L. Á. beismerte a cselekmény elkövetését, megbánta és bocsánatot kért a sértettől.

A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetőeljárás hatálya alatt követte el fenti tettét, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt már folyamatban volt ellene másik eljárás, melyben szintén megállapították felelősségét.

Az ítéletet az ügyészség és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerős.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában