Jogerős ítélet

2020.09.19. 21:14

Késsel akart szexre bírni egy egyetemistát a vonaton (videóval)

A tiszabecsi férfi többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz és egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy „gyereket csinálna neki”. Több év börtönre ítélték.

A Debreceni Törvényszék a 2020. szeptember 17-én tartott nyilvános ülésen kihirdetett ítéletével a V. A. vádlott ellen aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége bűntettében a Püspökladányi Járásbíróság 2020. január 21-én hozott ítéletét megváltoztatta.

A másodfokú bíróság a bűncselekmény minősítését pontosította úgy, hogy a személyi szabadság bűntettének minősítő körülményei közül mellőzte az aljas indokot, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét – melyben V. A.-t 5 év 3 hónap börtönbüntetéssel, valamint 6 év közügyektől eltiltással sújtotta – helybenhagyta. A bíróság döntése jogerős.

Felegyiné dr. Szabó Ágnes, a másodfokú tanács elnöke az ítélet szóbeli indokolásakor elmondta: a törvényszék a tényállás megalapozottságát nem vizsgálta, a korlátozott felülbírálatra kizárólag a vádlott és a védője enyhítés miatt tett fellebbezése nyomán került sor. A bíróság a büntetési tétel középmértékéből, a 4 évből indult ki és figyelemmel a vádlott előéletére, – aki több alkalommal volt elítélve erőszakos, köztük nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt – egyetértett az elsőfokú bíróság ítéletével.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 április 18-án késő délelőtt a Budapestről Záhonyba közlekedő személyvonaton szeméremsértő módon viselkedett egy éppen Debrecenbe tartó egyetemi hallgatóval. V. A. többször visszatért a fülkében egyedül utazó lányhoz és őt tiltakozása ellenére egyre agresszívabb módon molesztálta, fogdosta, miközben a tudtára adta, hogy közösülne vele és „gyereket csinálna neki”.

Amikor ezt az ekkor már rettegő sértett megelégelte és távozni akart a fülkéből, akkor a vádlott elővette a 8,5 centiméter pengehosszúságú rugós kését és azt a hegyével a lány felé mellmagasságban tartva megfenyegette, hogy „nem mész sehova”.

A vádlott csak a sértett sikoltozására és segélykérésére menekült el a fülkéből. A zaklatott állapotban lévő egyetemista végül az egyik jegyvizsgálótól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget. A Debrecenben leszálló vádlottat egy az állomáshoz közeli kocsmában a rendőrök elfogták, nála a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést megtalálták és lefoglalták – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

Videó: tenyek.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában