Az elmúlt 24 órában történt

2020.09.16. 08:46

Sérült gázvezeték, fának csapódott autó

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fának csapódott egy kisteherautó kedden a 3635-ös számú úton, Nagycserkesz és Belegrád között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a rendőrségi helyszínelés után a megdőlt fát eltávolították, majd drótkötél segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Felújítás alatt álló, egyszintes, cserép fedésű lakóház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Nyíregyháza belvárosában kedd délelőtt. A Debreceni úti esethez a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak. A tűz veszélyeztette a szomszédos, kétszintes társasházat, annak tűzfal szigetelésére terjedtek át a lángok öt négyzetméteren. Tizennégy tűzoltó négy vízsugárral oltotta el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Földmunkavégzés közben, kéziszerszámmal sértettek meg tegnap egy 63 mm-es gázvezetéket Nyíregyházán, az Uszkár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt, majd a szolgáltató a sérült vezetéket elszorította, a helyreállítást elvégezte. Négy fogyasztói helyet érintett a szolgáltatás-kiesés. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem történt, a helyszínen iparbiztonsági helyszíni szemlét végeztek.

Fél hektáron égett bokros, gazos terület kedd délután Ömböly településen, a magyar-román államhatár sávjánál. A nyírbátori hivatásos és a nyírbélteki önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tüzet a román oldalon az ottani tűzoltók oltották el.

Kombájnban tárolt napraforgómag gyulladt ki aratás közben Nagykállónál, a 4912-es számú útnál. A tüzet a helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában