Az elmúlt 24 órában történt

2020.09.02. 12:33

Szamarat, kutyát mentettek

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Tarpán lakóház antennájába csapott a villám kedden. Az ingatlannál a födém az egyik helyiségben beszakadt, a vízhálózat és az elektromos vezetékek megsérültek. A helyi önkéntes tűzoltók a balesetveszélyes födémrészeket eltávolították. Szamostatárfalván lakóház tetőszerkezetébe csapott villám, egy négyzetméteres területen gyulladt meg a szarufa és a tetőléc. A csengeri önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendővel avatkoztak be, majd a sérült részeket eltávolította az egység.

Több balesettel kapcsolatos műszaki mentés, beavatkozás volt kedden. Tehergépkocsi hajtott árokba, ott villanyoszlopnak ütközött kedden Pátyod településen, a Petőfi Sándor utcában. Az oszlop kitört, a vezetékek leszakadtak, másik két oszlop is megsérült. A csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, a forgalmi akadályt megszüntetésében segédkeztek. Személyi sérülés nem történt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszarádon is történt baleset. Egy személygépkocsi lecsúszott az úttestről, villanyoszlopnak csapódott, amely az ütközés következtében kitört. Ibrány önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet. Árokba csúszott, füstölt egy kisbuszt tegnap Tunyogmatolcson. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók avatkoztak be a helyszínen. A járműben ketten utaztak, személyi sérülés nem történt.

Kedden reggel nagy méretű fa ága szakadt le egy parkoló autóra Nyíregyházán, az Árpád utcában. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntette meg a balesetveszélyt.

Körülbelül három méter mély gödörbe esett egy szamár kedden, egy mátészalkai, külterületi telken. A helyi hivatásos tűzoltók szabadították, emelték ki az állatot. Demecserben egy oszlopnak ásott gödörbe esett egy kutya, a gazdái nem tudták kiemelni. A demecseri önkéntes tűzoltók segítettek. A beavatkozók az állatokat átadták a tulajdonosoknak, gazdáknak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában