szabálytalan előzés

2020.10.14. 09:13

Csigolyáját törte a vétlen autós

Szabálytalan előzéssel okozott súlyos balesetet egy férfi, de ezt csak a rendőröktől tudta meg másnap.

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint az elmúlt év novemberének egyik reggelén a vádlott Nyírbátorból Mátészalkára indult munkába gépkocsival. Nyírmeggyest elhagyva az esős időben és sűrű forgalom mellett a vádlott előzni kezdte az előtte haladó személygépkocsit, noha a szembe jövő forgalom miatt ezt nem tehette volna meg. Nem is sikerült biztonságosan befejezni az előzést, így ráhúzta a kormányt a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő gépkocsira, mert csak így tudott visszatérni a jobb oldali forgalmi sávba. A sértett folyamatosan dudált a vádlottnak, majd a gépkocsija kormányát is jobbra rántotta fékezés közben, amitől megcsúszott, majd az úttesten sodródva neki ütközött a szemből érkező másik gépkocsinak.

A szabálytalanul előző vádlott nem észlelte a balesetet, folytatta útját Mátészalkára. Őt és a járművét a rendőrök térfigyelő kamerák segítségével azonosították be, majd másnap gyanúsítottként ki is hallgatták.

A vétlen sértett sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, az orvosszakértő szerint fűzőt kell hordania, és évek múlva gerincpanaszai lesznek.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Viselnie kell a vádlottnak a 200.000,- forintot meghaladó bűnügyi költséget is.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Szilágyi László -

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában