Elismerések, előléptetések

2020.10.23. 16:03

Elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik, valamint a köztársaság kikiáltásának harmincegyedik évfordulója alkalmából a köztársasági elnök, a belügyminiszter és az országos katasztrófavédelmi főigazgató Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Bátorságért Érdemjelet, Hősies Helytállásért elismerést, főtanácsosi és tanácsosi címet adományozott az arra érdemeseknek, többen soron kívüli előléptetésben, illetve dicséretben és jutalomban részesültek.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kívül előléptette

tűzoltó zászlóssá:

Hadházi Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensét.

A főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette és példaként állítja a hivatásos katasztrófavédelmi szerv teljes személyi állománya elé:

Dudás Jánost és Tar Antal Dávidot, az Ibrányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóit, akik egy július 20-án kigyulladt családi háznál segítettek. Az épület több helyisége, illetve a tetőszerkezet egy része is lángolt, a tűzoltók példaértékű intézkedésük során az egyik égő helyiségben egy jelentős hőhatásnak kitett gázpalackot találtak, és azt haladéktalanul eltávolították az épületből.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette:

Gégény Gyula tűzoltó főtörzsőrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában