bűnügy

2020.10.02. 12:36

Bűnösnek vallotta magát az online zaklató

A vádlott és az egyik sértett 2013 évben egyszeri, vádlott és a másik sértett 2017 évben pár hónapig tartó intim kapcsolatban álltak egymással.

Forrás: shutterstock

A kapcsolatok megszakadása után a férfi álnévvel különböző profilokat hozott létre közösségi oldalakon és képmegosztókon, amelyekre – a sértettek tudta és beleegyezése nélkül, több esetben nevüket és elérhetőségüket is megjelölve – feltöltötte a róluk készült fotókat, erotikus videókat.

Emellett a férfi ezeken az álprofilokon keresztül lejárató célzatú üzeneteket is küldött, illetve az egyik sértett asszonyt ábrázoló erotikus fotót kinyomtatta, azt sokszorosította, majd Nyíregyházán és a környező települések közterein többszáz példányban szétszórta.

A vádlott cselekményei a sértetteknek szégyenérzetet okozott, mindennapi életvitelüket zavarta, tarthattak környezetük és a hozzájuk közelállók hátrányos megítélésétől.

A bíróság előtt a ma megtartott tárgyaláson a vádlott a bűnösségre is kiterjedő beismerő nyilatkozatot tett a bűncselekményekkel kapcsolatban. A beismerő nyilatkozatát a bíróság elfogadta, így mellőzte a további bizonyítás lefolytatását.

Az ítéletet az ügyészség, a vádlott és védője tudomásul vette, így az a ma jogerőre emelkedett – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2020. október 2-án B.L. vádlottat:

• 2 rendbeli zaklatás vétsége,

• 2 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége,

• becsület csorbítására alkalmas hamis képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette és

• információs rendszer megsértése vétségének kísérlete miatt

halmazati büntetésként 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában