téboly

2020.10.22. 11:40

Nem kapott piát, ezért poharakat tört a büfében

Az ügyészség garázdaság miatt emelt vádat az ellen a 25 éves nyíregyházi férfi ellen, aki idén augusztusban azért, mert a pultos ittassága miatt nem szolgálta ki, a büfé teraszán őrjöngött és poharakat tört össze.

Forrás: Illusztráció/shutterstock

A férfi nyár végén a délelőtti órákban már eleve ittasan jelent meg a stadion közeli büfében, ahol a pultos kétszer kiszolgálta. Mikor a két pálinkát és hozzá a söröket legurította, újra rendelni akart, azonban erősen ittas állapota, és amiatt, mert már a vendégekkel is kötekedett, a pultos nem szolgálta ki.

Ez a vádlottat oly mértékben felháborította, hogy a teraszon, az elfogyasztott italok üres poharait a földhöz vágta.

Ekkor a távozni szándékozó férfit az egyik vendég felszólította, hogy az okozott kárt fizesse meg, de erre a vádlott nem volt hajlandó, a zsebéből egy kést vett elő, és azt az őt számon kérő személy felé tartotta, majd minden további szó nélkül távozott.

A garázdaság nemcsak személy, hanem dolog elleni erőszakkal is megvalósítható, tehát a férfi azzal, hogy poharakat tört össze egy presszó teraszán másokat megbotránkoztatott, magatartása a közösségi együttélés szabályaiba ütközik. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetésre és a kés elkobzására tett indítványt – áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában