Majdnem megölte

2020.11.26. 10:11

Konyhakéssel szúrta hasba az élettársát a féltékeny férfi

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki élettársát féltékenységből egy konyhakéssel hasba szúrta.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi és élettársa az egyik Kisvárda környéki településen éltek. A nőnek szerelmi kapcsolata alakult ki egy falubeli férfival, amiről tudomást szerzett a vádlott. Idén június elején, egyik nap a vádlott ittasan ment haza, és veszekedni kezdett a sértettel, elzavarta otthonról a szeretőjéhez, valamint megöléssel is fenyegette. A párnál ismerőseik voltak éppen vendégségbe, ezért a vádlott abbahagyta az agresszív magatartását. Pár óra elteltével azonban a vádlott újra kezdte a sértett vegzálását. Veszekedés közben a vádlott a konyhaasztalról felkapott egy közel 10 cm pengehosszúságú kést, és azzal hasba szúrta a széken ülő élettársát. Tovább akarta folytatni a bántalmazást, többször utalt rá, hogy most megöli a nőt, azonban a náluk vendégségben lévő férfi ezt megakadályozta.

A nő 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérüléseket szenvedett, ténylegesen 2-3 hét alatt gyógyult be a sebe. Az ügyészség azért emberölés bűntettének kísérletével vádolja a vádlottat, mert az élet kioltására alkalmas eszközzel, azaz egy méretes konyhakéssel olyan testrészén szúrta meg a sértettet, ahol létfontosságú szervek találhatóak. Ráadásul az ölési szándékra utal az is, hogy a vádlott cselekménye közben többször megismételte azt, hogy meg akarja ölni a sértettet.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, és nem ragaszkodna a tárgyalás megtartásához, akkor 4 év börtönbüntetésre ítéljék.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában