bűnügy

2020.11.04. 16:20

Nagymamája halálát okozta – itt az ítélet

A férfi 73 éves nagymamájával élt együtt egy Szabolcs megyei családi házban, rendszeresen fogyasztott alkoholt és ittas állapotban gyakran veszekedés alakult ki közte és nagymamája között.

Forrás: illusztráció/shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Törvényszék 2020. november 4-én megtartott tárgyaláson F.J. vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 6 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

2018. november 23-án napközben a férfi erősen ittas állapotban ismét összeveszett a nagymamájával, mely során karjánál fogva megragadta és többször megütötte az idős asszonyt. Ettől a sértett elesett, beütötte fejét és eszméletlen állapotba került. Ezt látva a férfi megijedt és szomszédjától kért segítséget, aki értesítette a mentőket.

A sértettet kórházba szállították, ám a szakszerű orvosi kezelés ellenére a kórházban elhalálozott.

Korábban a vádlott többször volt büntetve. Legutóbb a Mátészalkai Járásbíróság szintén a nagymamája sérelmére elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt ítélte 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Tekintettel arra, hogy a férfi fenti tettét ezen próbaidő alatt követte el, a bíróság elrendelte a vele szemben korábban kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása érdekébe fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla fogja meghozni – közölte szerkesztőségünkkel a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában