Mátyus

2020.12.24. 07:42

A határon áttévedt hajtónak vallotta magát az embercsempészettel vádolt férfi

Mátyuson vonták intézkedés alá a rendőrök.

Mogyoród, 2017. május 12. Összetört, felborult személygépkocsi az M3-as autópályáról Szadára vezető lehajtónál, Mogyoród közelében 2017. május 12-én. A balesetben egy utas kiesett a járműből és a helyszínen életét vesztette. A gépkocsi vezetője az első információk szerint könnyebben sérült meg. MTI Fotó: Lakatos Péter

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: Lakatos Péter

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vontak intézkedés alá egy magyar-ukrán kettős állampolgárt 2020. december 23-án 15 óra 45 perckor Mátyuson. Az intézkedő rendőröknek a férfi azt állította, hogy hajtóként vett részt egy vadászaton Ukrajna területén, amikor véletlenül áttévedt magyar területre.

A rendőrök a körülmények tisztázása érdekében a férfit előállították a határrendészeti kirendeltségre. A beszerzett adatok alapján felmerült a gyanú, hogy a férfi nyújtott segítséget Magyarország államhatárának jogellenes átlépéséhez annak a két palesztin állampolgárságú férfinak, akiket Tiszakerecseny településen fogtak el a rendőrök 2020. december 23-án 15 órakor.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 22 éves magyar-ukrán állampolgárságú férfi ellen őrizetbe vétele mellett folytat büntetőeljárást – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában