arcon fújta tanárát

2020.12.16. 09:49

Bíróság elé áll a „parfümkirály”

Az ügyészség, bíróság elé állítja azt a 15 éves fiút, aki az egyik nyírségi település általános iskolájában az osztálytársától elvett parfümmel többször szembe fújta a tanárát, majd a tanteremben dühöngött.

Fotó: shutterstock

November 23-án délelőtt az egyik 8.-os osztályban a sértett – helyettesítő tanárként – magyar órát tartott. Már az óra alatt többször rá kellett szólni a vádlottra, mivel folyamatosan beszélgetett, zavarta az órát.

Az óraközi szünetben a fiú elvette egyik osztálytársa parfümjét, és azzal befújta magát, majd elkezdte a parfümöt a tanteremben össze-vissza szétfújni. Ekkor a tanárnő rászólt a vádlottra, aki a parfümmel a kezében elindult kifelé a tanteremből. A tanárnő utánament, és ismét felszólította a fiút, hogy az illatszert adja vissza a tulajdonosának. Ekkor a vádlott hirtelen visszafordult, és többször a sértett arcába fújt. Mivel a tanárnőn maszk és szemüveg is volt, ezért a magas alkohol tartalmú parfüm szemsérülést szerencsére nem okozott. A fiú ezután dühöngeni kezdett, hangosan szidalmazta a tanárt, majd egy padot is felkapott, és azt hátra dobta.

Mivel a sértett sorozatos fegyelmezése nem hatott a vádlottra, ezért az iskolaőrt hívta segítségül, aki végül felkísérte a fiút az igazgatói irodába.

Cselekménye közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének minősül, tettéért – gyorsított eljárásban – a Vásárosnaményi Járásbíróságon kell felelnie – tájékoztatott Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában