Nyíregyháza

2020.12.14. 08:35

Féltékenységből ölt az orvos – Vádat emeltek a lövöldöző ellen

Lelőtte volt szerelmét és súlyosan megsebesítette annak férjét is az a Magyarországon élő román állampolgárságú orvos, akivel szemben most emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Nyíregyháza. Élénk médiaérdeklődés kísérte pénteken a román állampolgárságú orvos, S. D. letartóztatási tárgyalását a nyíregyházi bíróságon, akit emberöléssel gyanúsítanak. 20190906 Nyíregyháza Fotó: Pusztai Sándor PS Kelet-Magyarország

Fotó: KM-archív, Pusztai Sándor

A vádirat lényege szerint az orvos még 2012-ben ismerkedett meg munkája során a sértettel, akivel szerelmi kapcsolata alakult ki. Úgy tűnt, együtt fognak élni, azonban a sértett meggondolta magát, és közölte a vádlottal, hogy mégis a családját választja. A vádlott ezt nem fogadta el, folyamatosan kereste személyesen és telefonon is a sértettet, szerette volna a kapcsolatukat helyreállítani. A sértett 2015-ben ügyvédet is fogadott azért, hogy zaklatás miatt jelentse fel a vádlottat, de végül a feljelentés elmaradt. A vádlott nem tudta feldolgozni, hogy a sértett elhagyta, ezért elhatározta, leszámol a sértettel és annak férjével is.

A nyíregyházi ún. „KGST” piacon vásárolt egy pisztolyt és 12 lőszert, noha fegyvertartási engedélye nem volt. 2016. augusztus 31-én kora délután a pisztolyt betárazta, majd gépkocsijával a sértett háza közelébe ment, és leparkolt. A gépkocsi csomagtartójában magával vitte a kerékpárját, mellyel megközelítette a sértett házát, és ott várakozott. Szándéka az volt, hogy a sértettet és férjét megölje. A házban ekkor a sértett férje és két kiskorú gyermeke tartózkodott, majd 15 óra körül érkezett haza gépkocsival a sértett, aki behajtott az udvarra. A nyitott kapun keresztül a vádlott követte a sértettet, akit utolért, és a ház bejárati ajtajában egy fejlövéssel lelőtte. Ekkor ért oda a sértett házastársa, akit szintén fejbe lőtt a vádlott.

A nő olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott, míg férje életét sikerült megmenteni, azonban maradandó fogyatékossággal, súlyos egészségromlással gyógyult meg, mert bal oldali végtagjai lebénultak.

A vádlott a kerékpárt berakta a gépkocsijába, majd még ezen a napon Magyarországról Romániába menekült, ahol lőfegyverrel való visszaélés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, melyből 2019. augusztus 29. napján szabadult. Ezt követően a román hatóságok átadták Magyarországnak a vádlottat, aki azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak azzal, hogy legkorábban 35 év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy feltételes szabadságra bocsátható-e a vádlott.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

A mellékelt linkeken az emberölés helyszínén készített rendőrségi videó, illetve a vádlott Romániából való átadása-átvétele látható:

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában