bűnügy

2020.12.14. 17:13

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt tartóztattak le le három férfit

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban elrendelték három gyanúsított letartóztatását.

Forrás: shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2020. december 12-én a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2021. január 12-éig elrendelte három gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2020. augusztusától elfogásuk napjáig rendszeresen szerzett meg különböző fajtájú kábítószereket azzal a céllal, hogy azt M.R. és M.Zs. gyanúsítottak Nyíregyházán és környékén anyagi haszonszerzés mellett terjesszék. A két férfi terjesztői tevékenységéről tudott B.Sz. gyanúsított is, aki legalább heti egyszer szállított nagy mennyiségű kábítószert M.R. gyanúsított részére.

A gyanúsítottakat 2020. december 10-én fogták el a rendőrök kábítószer átadás közben az első rendű gyanúsított tartózkodási helyén.

Az ingatlanból 126,7 gramm por állagú és 52 darab tabletta típusú kábítószert foglaltak le.

A bíróság megállapította, hogy mindhárom gyanúsított büntetett előéletű, tettüket szervezetten, összehangoltan követték el. Mindezek alapján – a bíróság döntése szerint – megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén összebeszélnének, vagy az eljárásban résztvevő tanúkat megkísérelnék befolyásolni.

Fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől elrejtőznének, vagy újabb bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában