állatkínzás

2020.12.04. 11:21

Megkötözte, éheztette a kóbor kutyát

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a középkorú paszabi nő ellen, aki a fia által talált és hazavitt kutyát kikötözte, éheztette, mely miatt az állat kis híján elpusztult.

A középkorú nő egy háztartásban lakott fiával, aki idén szeptemberben egy kutyát talált Paszab utcáján kóborolni, és azt hazavitte. Az állatot ellátták, megetették, majd nem sokkal később a nő összeveszett a fiával, és még aznap elköltözött az ingatlanból.

Mielőtt azonban elhagyta a házat, a befogott kutya nyakába egy kötelet kötött, és egy lánccal az udvar hátsó, gazos részében egy fához kötötte. A fiú nem tudott arról, hogy az állat megkötözve az udvaron él, ugyanis ezt vele az anyja nem közölte, így a kutya ételt, italt senkitől nem kapott.

A kutyát lakossági bejelentés alapján két hét elteltével lesoványodva találták meg az udvaron. A nyakán a kötél olyan mély sebet okozott, hogy a seb környékét ellepték a döglegyek, és légypeték borították.

Az állat olyan elhanyagolt állapotban volt, hogy a sérülések hosszabb távon biztosan az eb elhullását okozták volna, de szerencsére az állatot megmentették, és egy állatvédő egyesület gondozásába került.

Az állatkínzás bűntettét megvalósító, büntetlen előéletű nő a bűncselekményt elismerte, vele szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!