Az elmúlt hétvégén történt

2020.12.14. 08:49

Oszlopnak ütközött, árokba borult

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: Baktalórántháza KvŐ

Az év 50. hétvégéjén összesen 12 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Szombaton, lerakódott korom izzott egy nyírkércsi lakóház kéményében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolította el az izzó részeket a kéményből. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Lesodródott az úttestről, majd oszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat reggel a 4-es számú főúton, a dögei körforgalomnál. Az autóban csak a sofőr utazott, könnyű sérülésekkel szállították kórházba a mentők. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Árokba borult egy személygépkocsi Tiszanagyfalunál, a 38-as számú úton. A sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba a mentők. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították, áramtalanították az autót.

Vasárnap, személygépkocsi motortere és részben utastere égett Nyírmadán, az Arany János utcában. A baktalórántházi hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. (Fotók)

Árokba sodródott, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi tegnap kora délután Szabolcsbáka és Lövőpetri között. A járműben utazó két ember könnyű sérüléseket szenvedett, de segítség nélkül kiszálltak az autóból, a mentők kórházba szállították őket. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Szennyvízaknába esett egy 2,5 mázsás sertés vasárnap Milotán. A tulajdonos a szennyvizet eltávolította, majd a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a lakosság segítségével és kézi erővel emelte ki az állatot.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy demecseri lakóház fürdőszobájában. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. A fürdőszobában nyílt égésterű berendezések működtek. A beavatkozók mérései kimutatták a színtelen-szagtalan gáz jelenlétét, a gázszolgáltató szakembere a fürdőszobában található mindkét fogyasztót kizárta a fogyasztásból. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a fűtés más módon is megoldható az ingatlanban.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában