19 új szolgálati gépkocsi

2020.12.22. 12:46

Rendőrségi gépjárműveket adtak át Nyíregyházán

Új szolgálati gépkocsikat adott át a megye rendőri egységeinek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Szám szerint 19 új szolgálati gépkocsival bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja. A 15 darab Toyota Land Cruiser terepjáró típusú gépkocsit a megye határrendészeti kirendeltségein, a két darab rendőri jelleggel ellátott Audi A3 típusú személygépkocsit két rendőrkapitányságon, míg a két darab Volkswagen Transporter T6 típusú személyszállító járművet a megyei rendőr-főkapitányságon állítják szolgálatba. A gépjárműveket 2020. december 22-én adta át a megye rendőri egységeinek Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül. A korszerű autók hatékonyan támogatják a rendőrség személyi állományának biztonságát és feladatellátását, mivel a járműveket a szériafelszereltség és a rendőrségi alapfelszerelési csomag mellett további – az eredményes munkát segítő – eszközökkel is kiegészítették. A folyamatos üzembiztonság és hadrafoghatóság fenntartása érdekében a járművek 5 évre, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal kerültek beszerzésre, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve az assistance szolgáltatás, amelyek segítik a rendőri feladatok ellátását. Ugyanakkor biztosítva van a nyári és a téli, valamint a terep gumiabroncs-készlet is.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában