Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.12.07. 17:36

Többen támadtak rá egy férfira – letartóztatta őket a bíróság

Késsel és gereblyével támadtak egy szabolcsi településen.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója december 7-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban január 7-éig elrendelte I. rendű L.A. és II. rendű L.B. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2020. december 4-én este egy Szabolcs megyei településen az ittas állapotban lévő II. rendű gyanúsított szóváltásba keveredett egy férfival, mely vita verekedéssé alakult. Testvérei – a jelenlévő I. rendű gyanúsított és L.E. – a II. rendű gyanúsított segítségére siettek és több esetben megütötték, megrúgták a földön fekvő sértettet. Eközben II. rendű L.B. gyanúsított beszaladt egy közeli házba, magához vett egy kést, amivel többször mellkason szúrta a sértettet.

A verekedést látta a sértett nagybátyja, aki unokaöccse segítségére sietett, azonban a II. rendű gyanúsított őt is több alkalommal megszúrta a kezében lévő késsel.

Ezt követően I. rendű L.A. felkapott egy gereblyét, melynek a nyelével többször fejbe vágta a férfit olyan erővel, hogy a gereblye nyele eltört. A bántalmazástól sértettek súlyos, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű. I. rendű L.A. gyanúsítottat garázdaság vétsége miatt a bíróság már többször ítélte közérdekű munka büntetésre, míg II. rendű L.B. gyanúsítottat szintén garázdaság és súlyos testi sértés miatt korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. II. rendű L.B. gyanúsítottal szemben jelenleg más büntetőeljárás is folyamatban van.

Mindezek alapján a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra helyezésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől. Fennáll a veszélye annak is, hogy a sértettek megfélemlítésével megnehezítenék a bizonyítást vagy sérelmükre újabb bűncselkeményt követnének el, ezért elrendelte letartóztatásukat. Harmadik társuk szabadlábon védekezhet. A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!