Az elmúlt 24 órában történt

2020.12.29. 08:13

Tört-zúzott a viharos szél a megyében

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Teherautó vontatmányába akadt egy telefonoszlop vezetéke tegnap Ófehértón, az Ady Endre és a Szőlő utca sarkánál. Az oszlop az úttestre dőlt, akadályozta a járműforgalmat. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a vezetéket eltávolították az oszlopról, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Szolgáltatás-kimaradás négy fogyasztási helyet érintett, személyi sérülés nem történt.

Bejelezett a szén-monoxid-érzékelő egy ilki családi ház hálószobájában hétfő este. Az ott élők rosszullétre nem panaszkodtak, ám a vásárosnaményi hivatásos tűzoltók mérései igazolták a színtelen-szagtalan gáz jelenlétét, így értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki leválasztotta a hálószobában található gázkonvektort a hálózatról. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt, a ház fűtése más módon is megoldható.

Teljes terjedelmében égett egy üres hodály tetőszerkezete tegnap késő este Nyírgyulaj külterületén. Nyírbátor, Baktalórántháza és Mátészalka hivatásos tűzoltói, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult az esethez. A beavatkozók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét hajtott végre.

Hajnalban viharos szél érte el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Nagy méretű fák dőltek ki többek között a 4911-es útra Nyíregyháza térségében, a 38-as főútra Rakamaz környékén, de Tiszaeszlárról, Nyírkátáról és Nyírvasváriról is érkezett segélyhívás a megyei főügyeletre. A tűzoltók valamennyi helyszínen láncfűrésszel, kéziszerszámokkal avatkoztak be. A nyíregyházi Ószőlő utcán, egy tízemeletes társasház egyik hetedik emeleti lakásánál az erős szél betörte az erkély üveg részét, az veszélyt jelentett a járókelőkre. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az üvegdarabokat. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában