Nyíregyháza

2020.12.11. 16:13

Újabb bírósági ítélet született a Korányi utcai halálos gázolás ügyében

Segítségnyújtás elmulasztása miatt pénzbüntetésre ítélte a vádlottat a bíróság.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Járásbíróság december 11-én segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt II. rendű R.D.Z. vádlottat 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2020. május 23-án utasként utazott abban az autóban, amelynek sofőrje az esti órákban nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd Nyíregyháza lakott területén, a Korányi Frigyes utca melletti szervizúton kivilágítatlanul közlekedve elütött egy kerékpárost.

Annak ellenére, hogy a két férfi észlelte az ütközést és az autóval a sofőr meg is állt a helyszínen, anélkül, hogy tőlük elvárható segítséget nyújtottak volna a füves útpadkára zuhant sértettnek, elhagyták a helyszínt. Az ütközéstől a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

Az autó sofőrjét a Nyíregyházi Járásbíróság 2020. november 25-én jogerős ítéletével halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt halmazati büntetésül 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, 4 év járművezetéstől eltiltás és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így jogerős – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában