Nyírbátori Járásbíróság

2020.12.09. 16:36

Vádat emeltek az élettársát bántalmazó szabolcsi rendőrrel szemben

A vádirat szerint többek között derékon rúgta, a hátára taposott, kitépte a fülbevalóját. A Nyírbátori Járásbíróságon folytatódik az ügy.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli könnyű testi sértés vétsége, két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és folytatólagosan elkövetett büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nyírbátori Járásbíróságon – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat lényege szerint a férfi – aki 2017 év végén létesített élettársi kapcsolatot a sértettel – 2019 júliusában szabolcsi lakóhelyükön szerelemféltés miatt veszekedni kezdett a nővel. A férfi a karjánál fogva az ingatlan udvarára rángatta élettársát, a földre lökte, a haját megragadva húzni kezdte, majd hirtelen elengedte, amitől a sértett feje a betonba ütődött.

A kórházi ellátás során a nő – attól tartva, hogy élettársa elveszíti az állását – azt állította, hogy sérülése véletlen balesetben keletkezett.

A vádlott 2019 szeptemberében is megverte élettársát, ez alkalommal – szintén féltékenységből – ittasan kezdett vele veszekedni, fojtogatta, arcán megütötte, a hátára taposott, kitépte füléből a fülbevalóját és nem engedte ki a családi házból.

2020 áprilisában a felek megbeszélték, hogy megszüntetik élettársi közösségüket. A fennálló tartozásaik rendezése miatt azonban vita bontakozott ki köztük, a vádlott agresszívvá vált, a konyhában törni-zúzni kezdett, veréssel fenyegette élettársát. A nő kimenekült az udvarra, a vádlott utánament és berángatta a házba, ott alkarjával megszorította a nyakát, majd derékon rúgta. Az elkövető a bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor a sértett a fürdőszobába menekült és értesítette a rendőrséget.

A vádlott ezután fenyegetéssel arra akarta rávenni a sértettet, hogy vonja vissza feljelentését, ennek érdekében többször felhívta telefonon és személyesen is felkereste.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a sértett kihallgatását követően haladéktalanul elrendelte a rendőr őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi felügyeletet és távoltartást indítványozott, amelyet a bíróság elrendelt.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság ítélje egy év nyolc hónap, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és katonai büntetésként fokozza le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában