Félelmetes manőver

2020.12.27. 13:20

Videó: „Ha lehetne számokkal kifejezni a felelőtlenséget, akkor ez egy tízes skálán tizenöt lenne” – Centiken múlt a baleset Nyíregyházánál

A Budapesti Autósok Közössége egy igen tanulságos videót tett közzé a Youtube csatornáján.

Forrás: Bp-i Autósok Közössége

„December 23-án nagyon tanulságos helyzetet tapasztaltam Nyíregyháza-Nagykálló között – írta a videó készítője, Gergő. – A felvételen látható, ahogy lehúzódok az útpadkára, hiszen a szembesávban megpillantottam a kék-pirosat. Hamarosan a szemből jövők is észlelték maguk mögött a mentőt és ugyanezt tették. Ám amikor középen megkezdte az elhaladást a mentőautó, a mögülem érkező autós kikerült, ezzel egy elég necces helyzetet előidézve. Tanulság: Ha elkezdenek lehúzódni szemből és/vagy a mi oldalunkon, az nem véletlen történik és érdemes körültekintőnek lenni. Biztos vagyok benne, hogy figyelmetlenség állt csupán a dolog hátterében, szerencsére nem történt baj.”


Centiken múlt a mentőautó balesete

Nem engedte el a szirénázó mentőt egy sofőr Nyíregyháza közelében, erről felvételt is készített egy másik kocsi fedélzeti kamerája. Két autó lehúzódott, hogy utat adjanak a mentőnek a kétsávos úton, de egy érkező terepjárós inkább elszáguldott mellettük és centiméterekre ment el a mentőautó mellett. Egy vezetéstechnikai szakértő azt mondja, ha lehetne számokkal kifejezni a felelőtlenséget, akkor ez egy tízes skálán tizenöt lenne.

Forrás: tenyek.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában