Javítóintézetbe küldenék

2021.01.08. 10:57

Alvó házaspárt fosztott ki, a parfümje buktatta le a zuhanyzó kabinban elbújt 16 éves fiút

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a 16 éves fiú ellen, aki besurrant idős szomszédai lakásába, majd a lakást átkutatta, és az alvó férfi mellől eltulajdonította mobiltelefonját.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A fiatalkorú fiú tavaly ősszel a késő esti órákban elhatározta, hogy pénz szerez, ezért a nyitva hagyott kiskapun, valamint a szintén nyitott ajtón keresztül bement szomszédja lakásába, ahová egyébként bejáratos volt, ott ugyanis a barátja nagyszülei laktak. A fiú kihasználva, hogy a sértett és felesége alszik, a lakást átkutatta, és mivel ott értéket nem talált, magához vett az alvó házaspár mellől egy 30.000 Ft. értékű mobiltelefont.

A tolvaj ekkor kintről mozgást hallott, ezért a fürdőszobában, a zuhanyzó kabinban elbújt, de parfümének illata lebuktatta, ugyanis a házaspár unokája miután észlelte, hogy a kiskapu nyitva van, bement a lakásba, ahol rögtön megérezte az idegen illatot. Felébresztette nagyszüleit, és közösen keresni kezdték a besurranót. Pár perc múlva a sértett megtalálta a fiút, és a házból kizavarta.

A fiatalkorú cselekménye nem egyszerű lopásnak, hanem kifosztásnak minősül, mely akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ugyanis a sértett alvó, védekezésre képtelen állapotát használta ki arra, hogy őt meglopja, ezért az ügyészség javítóintézeti nevelésére tett indítványt vádiratában.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában