Sziréna

2021.01.09. 08:52

Egy nap alatt 18 körözöttet fogtak el a szabolcsi rendőrök (videóval)

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával körözési akciót tartott a rendőrkapitányság illetékességi területén 2021. január 7-én.

A huszonnyolc településen végrehajtott intézkedés célja a körözött személyek felkutatása és elfogása volt. A rendőrök ellenőrizték a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, tizennyolc elfogást és előállítást hajtottak végre.

Tizenhat fővel szemben azért rendeltek el körözést, mert a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették meg. Közülük 8 főt az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat – amelyek letöltését önként nem kezdték meg – az illetékes hatóság elzárásra változtatta át.

A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak. A rendőrök két eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik