széthúzta a drótkerítést

2021.01.22. 09:39

Kutyát lopott Aranyosapátiban , büntetésként dolgozhat

A Vásárosnaményi Járási Ügyészség vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza azzal a 26 éves férfivel szemben, aki Aranyosapátiban egy udvarról lopott el egy németjuhász kiskutyát.

Fotó: illusztráció: shutterstock

A vádlott 2020 őszén hazafelé tartott unokatestvérével, amikor észrevette, hogy az egyik lakóház körbekerített udvarán szaladgál egy németjuhász kiskutya. A férfi elhatározta, hogy a kiskutyát ellopja, ezért odament a drótkerítéshez, kézzel széthúzta a drótot, és az így keletkezett résen a kiskutyát kihúzta az udvarról, majd hazavitte a gyerekeinek.

Másnap hallotta a községben, hogy az állatot a gazdája nagyon keresi, ezért azt visszavitte, így a lopással okozott kár ugyan megtérült, de a sértett kérte a kerítés megrongálásával keletkezett kárának a megtérítését is.

Az ügyészség lopás vétségével vádolja a férfit, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta vele szemben, és azt is, hogy a kerítésben okozott kárt fizesse meg tájékoztatott – Dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában