Sziréna

2021.01.14. 15:31

Őrizetbe vették az éjjel elfogott két embercsempészt (videóval)

A török férfi, valamint társa, egy román nő 31 illegális migránst akart Nyugat-Európába juttatni egy kamion rakterében. Létavértesnél állították meg őket a rendőrök.

Forrás: police.hu

A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. január 14-én 1 óra körül a 4806-os úton, Kokad és Létavértes között megállítottak egy kamiont.

A jármű sofőrje egy török férfi volt, valamint vele utazott egy román állampolgárságú nő is. A kamion átvizsgálása során az egyenruhások 31 illegális migránst találtak a raktérben, akik ugyan szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a török férfi, valamint román utasa a 31 határsértőt Nyugat-Európába akarták csempészni. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást velük szemben. Kihallgatásukat követően az őrizetbe vételükről határoztak, és előterjesztést tettek a letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök előállították az illegális migránsokat a határrendészeti kirendeltségre és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően idegenrendészeti meghallgatását követően átadják őket a román hatóságnak.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – zárul a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában