határ

2021.01.06. 15:31

Tizenhat szír migránst zsúfolt egy mikrobuszba a román embercsempész (fotó, videó)

Nyírmihálydiban fogták el a nyírbátori rendőrök, miközben a migránsokat szállította.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették azt a 29 éves román állampolgárságú férfit, akit 2021. január 6-án fogtak el, miközben tizenhat szír illegális migránst szállított egy mikrobuszban.

A nyomozás adatai szerint a férfi anyagi ellenszolgáltatásért nyújtott segítséget a külföldieknek ahhoz, hogy az általa vezetett gépkocsival eljussanak Nyugat-Európába.

A járművezetőt és utasait a Nyírbátori Rendőrkapitányság és a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai lakossági bejelentést követően vonták intézkedés alá Nyírmihálydiban. A szír állampolgárokat a határrendészeti kirendeltségen lefolytatott idegenrendészeti eljárás után, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a röszkei ideiglenes biztonsági határzárhoz vitték.

A gyanúsításban szereplő embercsempészés bűncselekmény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában