1640 lőszer

2021.01.20. 09:16

Valóságos fegyverarzenált találtak a gégényi nyugdíjasnál (fotó)

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse befejezte az ügy vizsgálatát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Z. 70 éves gégényi lakos ellen. A demecseri rendőrök bűnügyi információjuk alapján tartottak kutatást 2020. október 5-én a nyugdíjas férfi gégényi otthonában.

A gyanúsított önként átadott a rendőröknek 1640 darab, különböző kaliberű lőszereket, amelyeket a háza udvarán elhelyezett lakókonténer alatt tartott. A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak, gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és légpuskát. Az elvégzett igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat eredménye szerint a légpuska lőfegyvernek, a töltények lőszernek minősülnek. A többi lefoglalt fegyver hatástalanítottnak bizonyult. A megalapozott gyanú szerint P. Z. engedély nélkül szerezte meg, és tartotta birtokában a lőszereket, és a lőfegyvert. A férfi gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!