katvéd

2021.02.16. 08:09

Beszakadt a jég egy férfi alatt tegnap Bujon

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

A tetejére borult és félig az Elek-tói csatornában állt meg egy személygépkocsi hétfőn Nagyhalászban. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók munkagép segítségével emelték ki, az autóban nem volt senki, személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom izzott egy ófehértói családi ház kéményében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az ingatlan fűtése más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedés nem volt. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket.

Beszakadt a jég egy férfi alatt tegnap Bujon, a Lónyai főcsatornánál. A bajba kerültet helyi lakosok húzták ki egy kötél segítségével, majd a kiérkező ibrányi önkormányzati tűzoltók és a mentők a parttól gyalogosan a mentőautóhoz vitték. Kihűléssel, könnyebb sérülésekkel kórházba szállították a férfit.

Több őzet is kimentettek hétfőn a Nagy-Morotváról, illetve a tó árteréről, Rakamaznál. A Nyíregyházi Járási Kelet-Magyarországi Speciális Mentőcsoport, a rakamazi önkéntes, valamint a nyíregyházi hivatásos és önkéntes tűzoltók is részt vettek a műszaki mentésekben.

Kerítésnek ütközött, majd oldalára borult egy személygépkocsi hétfő este Kállósemjén belterületén. A járműben csak a sofőr utazott, akit könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. A nyírbátori hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában