bűnügy

2021.02.19. 10:33

Pohárral dobta be a rendőrautó szélvédőjét Kemecsén, fogházbüntetésre ítélnék

Vádat emelt az ügyészség az ellen a kemecsei férfi ellen, aki tavaly nyáron rongált meg egy rendőrautót, amikor a járőrök a szomszédokat zavaró hangos családi rendezvény miatt akartak intézkedni.

Forrás: ügyészség

Állampolgári bejelentésre kellett kivonulniuk a rendőröknek 2020. augusztus 16-án Kemecsére, mert ott az egyik lakóingatlanban a mulatozás közben zavaróan hangosan szólt a zene.

A járőrök este negyed 10-kor érkeztek a lakóházhoz, azonban a rendőrségi gépjárműből még kiszállni sem volt idejük, amikor az erősen ittas állapotú vádlott egyből agresszíven lépett fel velük szemben, és szándékosan megdobta a rendőrautó szélvédőjét egy üveg pohárral.

A szélvédő üvege berepedt, abban több mint 50 ezer forint kár keletkezett.

A járőrök ezt követően további rendőri segítséget kértek, és az ott tartózkodók hangos, agresszív kiabálása közepette megkezdték az intézkedést a szolgálati jármű megrongálása miatt.

Az ügyészség a férfit garázdasággal és rongálással vádolja. A rendőrök megtámadása miatt szigorú büntetést, végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását, és a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezést indítványoz vádiratában – közölte szerkesztőségünkkel Dr. Borsodi-Buss Emese Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában