Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.02.10. 16:25

Székelyi halálos baleset: ítélt a bíróság

A vétlen járműben utazók közül hárman a helyszínen életüket vesztették, hárman maradandó sérüléseket szenvedtek.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. február 10-én közúti baleset okozásának vétsége miatt 5 év fogházbüntetésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte S.L.S. vádlottat.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2019. május 28-án a kora reggeli órákban a 4-es számú főúton közlekedett Záhony irányából Nyíregyháza felé az általa vezetett nyergesvontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel.

Amikor a 298-as kilométerjelzéshez ért, utolérte a vele azonos irányba közlekedő, de a Székely község felé vezető útra balra lekanyarodni kívánó járművet, amely a szembejövő forgalom miatt forgalmi okból a felezővonalhoz húzódva megállt.

A vádlott fáradtsága miatt az álló járművet késve észlelte.

Fékezett, és a baleset elkerülése érdekében a járműszerelvényt jobbra, az útpadkára kormányozta, de a balesetet elkerülnie nem sikerült, a járműszerelvény nyergesvontatója a vétlen jármű jobb hátuljának ütközött. Az ütközéstől a vétlen jármű az úton keresztbe fordult, átsodródott a bal oldali forgalmi sávba egy szemből érkező tehergépkocsi elé, amivel összeütközött.

A baleset következtében a vétlen járműben utazók közül hárman a helyszínen életüket vesztették, további három személy maradandó sérüléseket szenvedett.

Az ítéletet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be. Az eljárás így a Nyíregyházi Törvényszék folytatódik – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában