Vádemelés

2021.03.19. 10:29

Azért bántotta a férfit a nyíregyházi taxis, mert nem őt választotta az utazáshoz

Vádat emeltek a lökdösődő taxisofőr ellen.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat egy taxisofőr ellen, aki Nyíregyházán a Kórház előtt azért bántalmazott egy férfit, mert nem őt választotta az utazáshoz.

A 70 éves taxis 2020 augusztusában reggel Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórház főbejárata előtt, a taxiállomáson, az első helyen parkolt, utasra várakozott.

Ekkor egy középkorú férfi a Toldi utcára szeretett volna eljutni, azonban utazásához nem a vádlottat választotta, mert nem tartozik egyik taxitársasághoz sem, hanem a mögötte álló taxishoz ment oda, hogy a fuvart teljesítse.

Ezen a vádlott felháborodott, dudálni kezdett, jelezvén, hogy ő következik, majd a két férfi között szóváltás alakult ki. A taxis a gépjárműből kiszállva a sértetthez lépett, és két kézzel mellkason lökte, amitől a férfi az egyensúlyát elvesztette és elesett. Könyökén, csuklóján és csípőjén könnyű, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A lökdösődő sofőrrel szemben az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában