Helyi kék hírek

2021.03.20. 09:42

Mutatjuk, hányan hagyták figyelmen kívül a STOP táblát – akciózott a rendőrség Nyíregyházán

A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály munkatársaival fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott 2021. március 18-án a megyeszékhelyen. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt 2, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 1, a STOP tábla figyelmen kívül hagyása miatt 7, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 5 járművezetővel szemben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Három járművezetővel szemben azért kellett intézkedni, mert nem biztosítottak elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak.

Több esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. Szabálysértési eljárást 11 esetben kezdeményeztek. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában