Letartóztatták

2021.03.17. 10:54

Őrület! Több embert is megpróbált elgázolni az autójával a nyíregyházi férfi!

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. március 17-én több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2021. április 17-ig elrendelte J.B. gyanúsított letartóztatását.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2021. március 12-én délután egy nyíregyházi lakóház előtt parkolt autójával, amikor meglátta az út melletti járdán sétáló sértettet. Ekkor a gyanúsított az autóval nagy lendülettel a járdára hajtott azért, hogy elgázolja a férfit. A sértett a gázolást úgy tudta elkerülni, hogy felugrott egy kerítésre, így az autó nem érte el. Ezután a gyanúsított Nyíregyháza belvárosa irányába elhagyta a helyszínt.

Ugyanezen a napon az esti órákban a gyanúsított egy társasházhoz ment és autójából magához vett egy kb. 60 cm hosszú botot. A lépcsőházban összetalálkozott egy ismerősével, akivel szóváltásba és dulakodásba keveredtek. A sértett kiabálását meghallották a szülei, akik a segítségére siettek. Ekkor a gyanúsított beült az autójába, és „elgázollak titeket” kijelentéssel a sértett és szülei irányába hajtott, akik ekkor már a társasház előtti járdán tartózkodtak. Az ütközést úgy tudták elkerülni, hogy elugrottak az autó elől. A gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről.

A megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselkemény kiemelten súlyos, akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel is büntethető.

A gyanúsított többször volt már büntetve, köztük erőszakos, személy elleni bűncselkemény elkövetése miatt is volt már felelősségre vonva. Mindezekre tekintettel, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra bocsátása esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselkeményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában