emberölés

2021.03.31. 17:37

Szóváltás közben megfojtotta barátját – letartóztatta a bíróság

Fotó: illusztráció: shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. március 31-én az emberölés bűntette miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte S.M. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és a sértett évek óta ismerték egymást, barátok voltak és együtt is laktak egy Szabolcs megyei kistelepülésen. 2021. március 28-án a kora esti órákban a gyanúsított egy családi összejövetelről érkezett haza otthonukba, és a konyhában ittas állapotban találta a sértettet. Szóváltás alakult ki közöttük, mely során a gyanúsított megfojtotta barátját. Később a férfi segélyhívó számon kérte a rendőrség és mentők segítségét, akik a helyszínre érve már csak a sértett halálát tudták megállapítani.

Az ukrán-magyar kettős állampolgárságú gyanúsított bár büntetlen, jelenleg egy kiemelten súlyos – akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozó hatóság.

Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság elől elszökne vagy elrejtőzne ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene.

- Nyíregyházi Törvényszék -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában