katasztrófavédelem

2021.03.22. 08:12

Tüzek megyeszerte

Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2021. március 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Forrás: Illusztráció/Pixabay

Tűz keletkezett, szigetelőanyagok égtek egy csengeri családi ház tetőterében. A lángok a tetőre és a stablonra is átterjedtek négy négyzetméteren. A helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, az ingatlan lakható maradt.

Két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei családi ház kéményében is lerakódott korom égett vasárnap. A nyíregyházi Posta utcába és a vámosoroszi Balatoni utcába vonultak a nyíregyházi, valamint a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók. Az egységek kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. Az ingatlanok fűtése más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Több szabadtéri tűz keletkezett vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tiszanagyfalunál másfél hektáros területen égett foltokban a gaz és avar. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fél hektáron száraz fű és gaz égett Tiszarádon, a Széchenyi köz végén. Az árokparti szabadtéri tüzet az ibrányi önkormányzati tűzoltók oltották el.

Dombrádon, a Balaton utcában háromezer négyzetméteres területen kapott lángra a száraz vegetáció. A kisvárdai hivatásosok puttonyfecskendővel, kéziszerszámokkal és gyorssugárral avatkoztak be a helyszínen.

Aranyosapátiban, Nyírteleknél a 38-as számú főút mellett, Nagyhalászban, Nyírbátorban, Nyíregyháza-Nyírszőlősön és Gávavencsellőn is volt vasárnap szabadtéri tűz, amelyeket a nyíregyházi és nyírbátori hivatásosok, valamint a vásárosnaményi és az ibrányi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában