11 ezer doboz cigi

2021.03.31. 07:22

Videó: Ukrajnában nyomoznak a baloldali cigarettacsempész, Legény Zsolt ellen

Legény Zsolt volt baloldali politikus ügyében Ukrajnában nyomoznak.

KM

Forrás: tenyek.hu

A cigicsempészésen kapott exszocialista Legény Zsolt ellen Ukrajnában nyomoznak – jelentette be közösségi oldalán dr. Budai Gyula, a Fidesz parlamenti képviselője. A bejegyzést átvette az origo.hu, közölve: Ukrajna Állami Fiskális Szolgálata Kárpátaljai Megyei Főigazgatóságának nyomozó osztálya előzetes vizsgálatot folytat az ügyben. Mint ismert, Legény Zsolt volt szocialista politikus tavaly decemberben bukott le cigarettacsempészettel az ukrán–magyar határon.

Mint ismert, Legény Zsolt, volt szocialista politikus decemberben bukott le cigarettacsempészettel az ukrán-magyar határon. Az autójában talált mennyiség alapján feltételezhető, hogy nem először próbálkozott ezzel, valószínűleg már többször csempészett át jelentős mennyiségű cigarettát a határon.

Budai Gyula bejegyzéséből kiderül, Ukrajna Állami Fiskális Szolgálatának Kárpátaljai Megyei Főigazgatósága nyomozó osztálya előzetes vizsgálatot folytat az ügyben az ukrán büntető törvénykönyv 204. paragrafusa alapján – osztotta meg a hírt az origo.hu.

A baloldali politikus úgy érkezett Beregsurány-Luzsanka határátkelőhöz, hogy autóján nem volt diplomatarendszám, mégis diplomata-útlevelet mutatott fel, diplomáciai védelemre hivatkozott, ezért a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. Ekkor több tanú szerint is jól érthetően azt mondta, „na jó, cigi van benne”.

Miután a vámhatóság félreállította és felnyitotta csomagtartóját, elképesztő mennyiségű dohányárut találtak nála.Legény később azzal állt elő, hogy a cigaretta nem az övé volt.

Az eset után Legény lemondott valamennyi pártbeli tisztségéről. Így megszabadult az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjától, ráadásul a pártból is kilépett.

Később az is kiderült, a baloldali politikusnak Nyíregyháza egyik előkelő negyedében van értékes ingatlana.

Videó: tenyek.hu

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában