3 milliós kár

2021.04.01. 09:45

A kijárási korlátozás ideje alatt bankautomatát tört fel (

A Nyíregyházi Járási Ügyészség most emelt vádat az ellen a 20 éves nyíregyházi férfi ellen, aki novemberben – a kijárási korlátozás alatt – Nyíregyházán egy bankautomatát akart feltörni, hogy abból a készpénzt megszerezze.

Forrás: police.hu

A fiatal férfi hajléktalanként él, és néhány hónapja szabadult javítóintézetből. Mivel nem volt pénze elhatározta, hogy a hajléktalan szálló közelében lévő bankautomatából szerez.

2020. november hó 26-án – megszegve a kijárási korlátozást és a maszkviselés szabályait – hajnali 2 óra körül megjelent a Derkovits utcán egy külön épületben elhelyezett bankautomatánál, annak kezelőpaneljét szétverte, és a bankjegykiadó-nyílást feszegette, majd egy zártszelvény darabbal az épület hátsó lemezborítását lefeszítette, és a szigetelőanyagot is megbontotta, hogy a készpénzhez hozzájusson. Mivel ez nem sikerült neki felmászott az épület tetejére, és a tetőlemezt próbálta meg felfeszíteni. A közeli gyár biztonsági őre ezt hallotta meg, és értesítette a rendőrséget, akik a férfit az automata előtt elfogták, és azonnal őrizetbe vették.

A bankautomatában több millió forint volt, amit a vádlottnak nem sikerült megszerezni, de a rongálással közel 3 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a fiatal férfit lopás minősített esetével vádolja, amennyiben az előkészítő ülésen teljeskörű beismerő vallomást tesz, úgy vele szemben 2 év 6 hó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában