csalás

2021.04.20. 12:55

Autókat ígért a nyíregyházi kereskedő, de nem kapták meg a vevők

Az ügyészség négy rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Fotó: illusztráció: shutterstock

Használt gépkocsik kereskedelmével foglalkozott az a nyíregyházi férfi, aki négy magánszemélytől is több millió forintot vett át azzal az ígérettel, hogy részükre Németországból gépkocsit fog behozni, azonban az ígéretét nem teljesítette, a pénzt pedig nem adta vissza.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint az autókereskedő először 2017 tavaszán vett át egy sértettől 7.100.000,- forintot azért, hogy részére Németországból behozzon egy gépkocsit, azonban semmilyen intézkedést nem tett a gépkocsi beszerzése érdekében, az nem is állt szándékában. Később 6 millió forintot visszaadott a sértettnek, így a kár részben megtérült. Egy másik sértettől 5.850.000,- forintot, egy harmadiktól 5.500.000,- forintot, míg 2019 májusában egy újabb sértettől 7 millió forintot vett át arra hivatkozással, hogy vásárol számukra Németországban gépkocsit, azonban az ígéretét nem teljesítette, s a pénzt sem adta vissza.

Az ügyészség négy rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne, és nem ragaszkodik a tárgyalás megtartásához, az ügyészség szerint négy év és két hónap börtönbüntetésre kellene ítélni, valamint négy évre eltiltani a közügyektől.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában