Nyíregyházi Járásbíróság

2021.04.29. 14:36

Bedrogozva vezetett az országon át

Bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki miután Győrben drogot fogyasztott, Kemecsére indult gépkocsijával.

Forrás: Ügyészség

A vádirat lényege szerint a Németországban dolgozó vádlott német rendszámú Audi típusú gépkocsijával Magyarországra utazott látogatóba, és útközben megállt Győrben, ahol ismeretlen nők társaságában töltött kis időt, és egyiküktől amfetamin valamint marihuána fajtájú kábítószert vásárolt. Fáradtnak érezte magát, ezért az amfetamint – közismert nevén speed – elfogyasztotta, mert ettől várta, hogy felélénküljön. A gépkocsival Kemecsére közlekedett, ahol az éjszakai órákban igazoltatták a rendőrök. A vádlott zavartan viselkedett, térben és időben nem tudott tájékozódni, azt sem tudta megmondani, hogy hol tartózkodik.

A rendőrök a gépkocsi kesztyűtartójában a marihuánát is megtalálták, amit a vádlottól lefoglaltak. Előbb gyorsteszttel, majd szakértővel is megvizsgáltatták a kábítószert, illetve szakértő vizsgálta meg a vádlott vérét és vizeletét is. Ezek alapján megállapítható volt, hogy a kábítószer elfogyasztása befolyásolta a vádlottat a vezetésben.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a két bűncselekmény miatt a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Közel 230.000,- forint bűnügyi költség is keletkezett a nyomozás során, hiszen több szakértői vizsgálatra is szükség volt. Ennek díját is a vádlottnak kell megfizetnie.

Az ügyben döntést a Nyíregyházi Járásbíróság fog hozni.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában