Az elmúlt 24 órában történt

2021.04.28. 10:09

Iszapba ragadtak, kútba estek – Több kutyát is megmentettek a hivatásosok tegnap

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Forrás: katasztrófavédelem

Három kutya került bajba tegnap késő délután Nyírbátor külterületén. Egy baromfitelep trágyaszikkasztó medencéjében lévő iszapba ragadtak bele az állatok, nem tudtak onnan kijönni. A helyi hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével szabadították ki a kutyákat. A helyi állatmentők vették gondozásba az ebeket.

Tizenöt méter mély kútba esett egy közepes termetű kutya tegnap Újkenézen, egy családi ház udvarán. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. Az egység dugólétra és mentőkötél segítségével emelték ki az állatot, majd a helyszínre kiérkező állatorvosnak és a jelenlévő gazdának átadta. Az eb sérülést nem szenvedett.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi kedd délután Nyíregyházán, a Sóstóhegyi úton. A szabolcsi megyeszékhely két hivatásos tűzoltó egysége vonult az esethez, a beavatkozók áramtalanították a járműveket, valamint az egyik autó beszorult sofőrjét feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki, majd a mentőszolgálatnak átadták.

Felügyelet nélkül hagyott gallycsomók égtek száz méter hosszan egy gyümölcsös mellett Nyírbátor és Nyírgyulaj között tegnap kora reggel. A nyírbátori hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Munkavégzés közben sértett meg egy lakossági gázcsonkot egy mezőgazdasági munkagép Rétközberencsen, a Fő úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a munkagépet, majd biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. A helyi iparbiztonsági felügyelő helyszíni szemlét folytatott le. Lakosságvédelmi intézkedés és személyi sérülés sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában