Ezt kapja büntetésül

2021.04.27. 10:20

Se jegye, se maszkja nem volt a 16 éves fiúnak, a kalauzt és a mozdonyvezetőt is megverte

Bűnügyi felügyeletét indítványozza az ügyészég a jegyellenőrre támadó fiatalnak.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nyíregyházi Járási Ügyészség bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozza annak a16 éves fiúnak, aki április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton jegy és maszk nélkül közlekedett, ezért a jegyvizsgáló Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson leszállította. A fiú dühében a kalauzra támadt.

A fiatalkorú testvérével menetjegy nélkül Kisvárdáról utazott Nyíregyházára, és az utazás előtt még alkoholt is fogyasztott. A jegyvizsgáló a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt a fiatalt Nyíregyháza-Sóstóhegy állomáson leszállította. A peronon a fiatalkorú szidalmazni kezdte az ellenőrt, majd combon rúgta.

A konfliktust észlelte a mozdonyvezető is, aki odament a fiatalkorú gyanúsítotthoz és a jegyvizsgálóhoz. Ekkor a fiatal a mozdonyvezetőt is trágár szavakkal illette, valamint hastájékon megütötte.

Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló – könnyű – sérülést szenvedett.

A fiatalkorú közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítható megalapozottan.

A fiú a bűncselekmények elkövetését nem ismerte be, és kitartó szándékából arra lehet következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, jelenléte az eljárási cselekményeknél csak bűnügyi felügyelete elrendelésével biztosítható, ezért az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a bűnügyi felügyeletét 4 hónapra rendelje el, és tiltsa meg, hogy a fiatalkorú gyanúsított szórakozóhelyeket, sportrendezvényeket és bevásárlóközpontokat látogasson.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője -


Bűnügyi felügyelet alatt az állomáson verekedő fiatal

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 27-én a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban 2021. augusztus 27-ig elrendelte a fiatalkorú M.B.N. gyanúsított bűnügyi felügyeletét. Ez idő alatt a gyanúsított szórakozóhelyeket, sportrendezvényeket és bevásárlóközpontokat nem látogathat, tovább köteles minden héten jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon.

A megalapozott gyanú szerint a 16 éves gyanúsított 2021. április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton utazott testvérével ittas állapotban, menetjegy nélkül. A Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson a jegyvizsgáló leszállította a gyanúsítottat a szerelvényről a maszkviselés szabályainak megszegése miatt. Az állomás peronján a fiatal férfi szidalmazni kezdte a jegyvizsgálót, majd több alkalommal ökölbe szorított kézzel ütött az irányába, de azok nem találták el őt. Ezután a gyanúsított megrúgta a jegyvizsgáló lábát. A gyanúsítottat a testvére próbálta megakadályozni cselekményében, eredménytelenül. A konfliktust észlelte a vonat mozdonyvezetője is, aki odament a gyanúsítotthoz, aki ekkor őt is trágár szavakkal illette, majd ököllel hasba megütötte. A bántalmazás következtében

mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, ami miatt magánindítványt terjesztettek elő a férfival szemben.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés elrendelése nélkül ittas állapotban újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte bűnügyi felügyeletét. A végzés végleges.

- Dr. Resán Dalma, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában