bűnügy

2021.04.23. 10:47

Szülők gondatlansága vezet rendszeresen gyermekek súlyos sérüléséhez

Megyénkben rendszeresen indulnak büntető eljárások a szülők nagyfokú figyelmetlensége, gondatlansága miatt bekövetkezett balesetek miatt, melyben gyerekek sérülnek meg súlyosan.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Jellemzően előforduló eset, amikor a forró étel, vagy fürdővíz forrázza le a kiskorút a szülő gondatlanságára visszavezethető ok miatt. Így történt ez tavaly ősszel Tiszavasváriban, amikor az édesanya a lakóház konyhájában főzött, 1 éves gyermeke pedig egy bébikompban körülötte játszott. A nő a frissen megfőtt levest a gáztűzhelyről levéve az étkezőasztalra tette. Mikor egy pillanatra elfordult, a kisfia az asztal széléről a leveses tálat magára rántotta. A nő a síró gyermeket azonnal ellátta, hozzá mentőt hívott. A kórházban a kisfiú súlyos, II. fokú égési sérüléseit ellátták.

A napokban a Nyíregyházi Járási Ügyészségre került másik ügyben az édesanya gyermekülés nélkül szállította 4 éves gyermekét a kerékpár csomagtartóján, amikor a kisfiú lába a küllők közé szorult, és a bokája eltört.

Mindkét nő gondatlanul járt el, nem tanúsították a tőlük elvárható figyelmet a baleset megakadályozása érdekében.

Mindkét ügyben az ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott a gondatlan anyákkal szemben, amely azt jelenti, hogy ha 1 évig nem indul velük szemben szándékos bűncselekmény miatt újabb büntető eljárás, ezt az eljárást az ügyészség – büntetés kiszabása nélkül – megszünteti – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában