Lopás

2021.04.06. 13:19

Több mint százmillió forintnyi értéket szedett össze a sorozatbetörő – Megyénkben is járt

Sorozatos betörésekkel 109,5 millió forint értékben lopott el főként készpénzt, ékszereket és elektronikai eszközöket egy férfi Budapesten és az ország 14 megyéjében 2017 és 2020 között – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi többszörös és különös visszaesőnek számít, korábban is vagyon elleni bűncselekményeket követett el.

A férfi a legutóbbi szabadulása után alig három hónappal kezdett el lopni. Összesen 168 alkalommal tört be ingatlanokba Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyében, valamint a fővárosban.

A lopási kár egyetlen esetben térült meg, az utolsó alkalommal, amikor az elkövetőt elfogták.

A letartóztatás hatálya alatt álló férfi a terhére rótt valamennyi bűncselekmény elkövetését beismerte.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabására, a feltételes szabadságból történő kizárásra, 12,6 millió forint erejéig vagyonelkobzásra és 32,5 millió forint bűnügyi költség megfizetésére tett indítványt. A férfira a lopások miatt akár 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság hoz majd.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában