Állatkínzás

2021.04.16. 09:10

Végignézte, ahogy széttépik a kiskutyát

A 14 éves fiú ügye a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

KM

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatal fiú az elmúlt év októberében az egyik megyénkbeli községben délután az utcán sétált két kisebb testvérével, amikor meglátott egy kölyökkutyát. A fiú minden ok nélkül belerúgott a kutyába, és az bebújt egy ott parkoló gépkocsi alá.

A vádlott azonban kihúzta az ebet a jármű alól, majd bedobta egy családi ház udvarára, ahol egy-egy nagy testű rottweiler, illetve bordói dog fajtájú kutya széttépte a kiskutyát. Mindezt a vádlott testvéreivel az utcáról végignézte – tájékoztatott dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Két év javítóintézet

Az ügyészségi szóvivő a 14 éves fiúval kapcsolatban egy másik esetről is szólt.

Az elmúlt nyáron az egyik ruházati boltból egy farmernadrágot akart a vádlott ellopni úgy, hogy az áruvédelmi eszközt kitépte belőle, azonban az eladók ezt észrevették, és értesítették a rendőrséget. A nadrág a szövetanyag sérülése miatt eladhatatlanná vált. Egy további lopás is terheli még az ügyészség szerint a vádlottat, ugyanis az egyik udvarról két tyúkot lopott el, sőt az ablakot kifeszítve bement a családi ház előszobájába, ahonnan egy karórát vett magához.

Az ügyészség állatkínzás bűntettével és 2 rendbeli lopás vétségével vádolja a vádlottat, akivel szemben egyébként már folyik a bíróságon lopások miatt eljárás.

Dr. Szilágyi Lászlótól megtudtuk, a fiatalkorúak ügyésze azt indítványozta, hogy az ügyeket egyesítsék, és a bíróság 2 év javítóintézeti nevelést szabjon ki vele szemben, amennyiben beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását. Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!