vasút

2021.04.23. 07:23

Videó: vasúti baleset – Újfehértónál egy vágányon újraindult a forgalom

Péntek hajnaltól már ismét járnak a vonatok a balesetben érintett szakaszon, nem kell pótlóbuszokra átszállni

Forrás: illusztráció

Fotó: Keller Matyas - kemafoto.hu

Folyamatosan dolgoznak a vasúttársaság szakemberei az Újfehértó közelében kedden történt vonatbaleset helyszínén. Szerda estére a kisiklott személyvonat kocsijait egy 150 tonna teherbírású vasúti daruval visszaemelték a sínekre. A vágányoktól 16 méterre a földbe fúródott 80 tonnás villanymozdony mentése a csütörtök délutáni órákban zajlik: a jármű felépítményét elválasztották a forgóvázaitól.

A sérült kerekeket egy vasúti teherkocsira téve fogják elszállítani, a járműszekrényt pedig a sínekre odakészített forgóvázakra emelik rá, hogy a helyszínről vasúton tudják elvontatni a mozdonyt. A balesetben érintett valamennyi járművet Újfehértó állomásról néhány nap múlva fogják műszaki kísérettel a nyíregyházi járműkarbantartási bázisra szállítani.

Csütörtökön már az egyik vágány helyreállításán dolgoznak, a sérült részen kicserélték a betonaljakat és a síneket, majd vasúti nagygépekkel még egy 50 méteres szakaszon vágányszabályozást végeznek. A balesetben kidöntött helyett egy új felsővezeték-tartó oszlopot állítottak fel, a vasúti átjárót is járhatóvá tették, de az egyelőre továbbra is lezárva marad. A daruval végzett mentési munkálatok miatt elhúzott felsővezetéket visszaépítik a sínpár fölé. Ezen a vágányon várhatóan pénteken indulhat meg a forgalom 60 km/órás sebességkorlátozás mellett.

A záhonyi vonalon várhatóan péntek hajnaltól újraindulhat a forgalom Hajdúhadház és Újfehértó között, egyelőre csak az egyik vágányon. A bevezetésre kerülő sebességkorlátozás és az egy vágányon, váltakozó irányú közlekedés miatt a menetidő 15-30 perccel megnőhet.

Az ideiglenes közlekedési rend szerint a Nyíregyházáról 6:30-kor Debrecenbe és a Debrecenből 14:03-kor Záhonyba induló személyvonat nem közlekedik (6139-es és 6234-es vonat).

A másik vágányon, amelyiken a szerelvény kisiklott, a helyreállítási munkálatok befejezése a jövő hét végére várható. A pálya itt nagyobb mértékben rongálódott, a felsővezeték leszakadt, melyet 3 kilométeres szakaszon cserélni kell.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/video-tart-a-vasuti-palya-helyreallitasa-ujfehertonal-5004442/

https://szon.hu/bulvar-celeb/hazai-bulvar-celeb/tragikus-vonatbaleset-ujfehertonal-reszletesen-elmeselte-egy-utas-hogy-mi-tortent-5001046/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalos-vonatbaleset-ujfehertonal-felbecsultek-mekkora-a-kar-durva-szam-jott-ki-5000911/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/traktorral-utkozott-ossze-a-vonat-ujfehertonal-4997632/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában