testi sértés

2021.05.20. 09:00

Besétált a nyíregyházi családi házba, majdnem megölte az ott élő idős férfit, majd kisétált

A letartóztatását indítványozza az ügyészség annak a 22 éves férfinak, aki háromszor ököllel úgy ütött meg a fején egy idős férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 22 éves gyanúsított 2021. május 18-án este megjelent a sértett nyíregyházi családi házánál, majd engedély nélkül bement a házba azzal az indokkal, hogy a nőismerősét keresi. Az idős házigazda felszólította a gyanúsítottat, hogy távozzon, mert egyébként értesíti a rendőrséget. Erre a gyanúsított háromszor a fején megütötte a sértettet, majd elhagyta a házat.

Az orvosi vélemény szerint a sértettnek bevérzett a koponyája, több törést is szenvedett az arcán, és ezek a sérülések 8 napon túl gyógyulnak, életveszélyesek.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, majd őrizetbe is vette. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azért indítványozza a gyanúsított 1 hónapig tartó letartóztatását, mert egyrészt nagyon súlyos bűncselekményről van szó, így feltehető, hogy szabadlábon a gyanúsított megszökne, vagy elrejtőzne, másrészt még több tanút kell kihallgatni az ügyben, és lehet azzal számolni, hogy szabadlábon megfélemlítené, befolyásolná a tanúkat.

A letartóztatásról a nyomozási bíró holnap dönt.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában