Helyszíni riport

2021.05.25. 14:04

„Mi ez itt, Chicago?! Mintha nem is Nyíregyházán lennénk...” – több tízmilliót zsákmányolhattak az örökösföldi rablók

A rendőrség nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőket.

Fotó:

Kíváncsi tömeg állta körül a kordonnal elkerített örökösföldi Takarékbankot kedden kora délután. Érkezésünkkor a fehér szalag mögött helyszínelők, kutyás rendőrök és nyomozók dolgoztak, s éppen akkor próbált áttörni az emberek gyűrűjén egy távozó mentőautó. Alig egy órával korábban akciófilmbe illő jeleneteknek lehettek tanúi az arra járók.

A rendőrségre május 25-én 12 óra 38 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Nyíregyházán az egyik pénzszállító cég alkalmazottját megtámadták, bántalmazták és a nála lévő pénzt elvitték. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, és jelenleg is nagy erőkkel keresik az eddig ismeretlen tetteseket – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

– Úgy tudni, három férfit keresnek. Azt hallottam, hogy a pénzszállító embere éppen az automatához tartott a pénzzel, amikor hátulról a fejéhez szorítottak egy kemény tárgyat. Megparancsolták neki, hogy nyissa ki a zsákot, de úgy, hogy a festékpatron ne robbanjon fel. Elvették a fegyverét és a pénzt – azt hallottuk, több tízmillió forintot –, majd leütötték és elmenekültek – intett a távolba Ferenc, aki éppen a boltból tartott hazafelé, amikor meglátta a tömeget.

Kovács Roland a pénzintézet alatti állateledelboltban dolgozik.

– Éppen árut hozott az üzletbe az édesanyám, amikor meghallottuk a szirénákat, de akkor már az emberek is jöttek ki az épületből. Mi is kiszaladtunk megnézni, hogy mi történt. A férfi, akit megtámadtak, az útpadkán ült, miközben a rendőrökkel beszélt, teljesen le volt izzadva, látszott rajta, hogy megviselték a történtek. El is vitte a mentő – tette hozzá a fiatal eladó, akivel a kordon két oldalán állva beszélgettünk, ugyanis a boltot a bűnügyi helyszín közelsége miatt szintén fehér szalaggal zárták el a járókelőktől.

A bankkal szemben lévő általános iskola diákjait sem hagyták hidegen a történtek.

– Már vagy órája itt vagyunk, nagyon izgalmas ez az egész, olyan, mintha filmen látnánk – mesélték egymás szavába vágva a gyerekek, akik csak akkor csendesedtek el kissé, amikor a környéket átfésülő rendőrök melléjük értek. Az iskola előtti padon idősek ültek, ők sem tudtak elszakadni a nem mindennapi eseménytől.

Mi ez itt, Chicago?! Mintha nem is Nyíregyházán lennénk... Fényes nappal leütnek és kirabolnak egy embert, aztán elmenekülnek a pénzzel. Hihetetlen!

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hajtovadaszat-harman-raboltak-ki-a-penzszallitot-video-5091979/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában