Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.05.27. 15:59

Hét migráns szállt be az autójába Piricse és Nyírbéltek között

Elítélte a bíróság az embercsempészt.

Illocskán is megjelentek a migránsok, a határ menti falvakban tömegesen fogták el a menekülteket.

Forrás: Illusztráció/MW-archív

Fotó: AS

A Nyírbátori Járásbíróság 2021. május 27-én bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt C.S. vádlottat 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amibe beszámította a vádlott által 2019. október 14-től letartóztatásban töltött időt. Emellett a bíróság 5 évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásáról és 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítéleti tényállás szerint a török állampolgárságú vádlott 2019. október 14-én kibérelt egy Suzuki Vitara típusú személygépkocsit azért, hogy azzal Nyugat-Európába szállítsa a korábban ismeretlen embercsempészek segítségével jogszerűtlenül Magyarországra jutott török állampolgárokat.

A vádlott az éjszakai órákban Piricse és Nyírbéltek között felvette a hét török állampolgárt és az M3, M1-es autópályán Magyarország nyugati határának irányába indult velük. A rendőrség a vádlottat az M3-as autópálya egyik pihenőjénél intézkedés alá vonta, ahol autójában megtalálták a külföldi személyeket.

A vádlott a fentieket hosszabb ideje működő bűnszervezet tagjaként, anyagi ellenszolgáltatásért végezte, az őt irányító személy utasításokkal, térképekkel, az úti cél koordinátáival és a migráns személyek adataival látta el.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a vádlott elsősorban felmentésért, másodsorban enyhébb büntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be, így az ítélet nem jogerős. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában