örökösföldi rablás

2021.05.28. 07:40

Nem a megszokott helyen parkolt a pénzszállító

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

VNA, GB

Fotó: Csáki Alexandra

Még mindig keresik azt a három férfit, akik kedden délben megtámadták és kirabolták egy pénzszállító alkalmazottját Örökösföldön. Az elkövetők valószínűleg több tízmillió forintot zsákmányoltak.

Keresik az elkövetőket

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya csütörtökön kérdésünkre elmondta: nem adhatnak bővebb tájékoztatást a rablásról. Nagy erővel keresik az eddig ismeretlen tetteseket, a büntetőeljárást rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indították el.

 

A Tények riportjából az derült ki, hogy a megtámadott alkalmazott arcán látható volt a rablás során szerzett sérülés, őt kórházba is vitték. A környéken élők szerint feltöltéskor a szállító autó szinte mindig az automata közelében parkolt le, így amíg egyikük kicserélte a pénzkazettát, a társa szemmel tartotta – azonban ezúttal az egyik bérház mellett állt meg jármű, így a pénzszállító munkatársa egyedül, az épületek takarásában tette meg az utat az ATM-ig. A riportban arról is szó esett, hogy a rend­őrök még a rablás másnapján is szemtanúkat kerestek a helyszínen, hiszen ipari kamera nincs az automata környékén, és arról is beszámoltak, hogy azóta a megtámadott pénzszállítót és a társát is kihallgatták.

A „nagy bankrablás”

Nyíregyházán az egyik nagy bankrablás a „magyar Bonnie és Clyde”-hoz köthető. A nevet a hazai bűn­ügyi sajtó adta a rendőrség elől 1999-től majd’ fél évtizeden át menekülő és bujkáló fiatal magyarországi kettősnek, mert hasonlítottak a legendás amerikai geng- szterpároshoz. A valódi nevük Fekete László és Novák Tünde volt, 1995–2000 között jó néhány, többnyire fegyveres bűncselekményt hajtottak végre Kelet- és Észak-Magyarországon.

„Bonnie és Clyde” bűncselekmény-sorozata azzal kezdődött, hogy 1995. július 31-én egy nyíregyházi bankfiókból – ahol Fekete László biztonsági őrként szolgált – a véletlenek és mulasztások sorozatos egybeesése által kínált lehetőséget kihasználva mintegy 27,5 millió forintot loptak el, úgymond a helyszínen talált trezorkulccsal. Ezután Miskolcra helyezték át székhelyüket, ahol álnéven béreltek lakásokat, garázsokat, s miközben fegyveres autórablásokat hajtottak végre, nagyszabású bűncselekményre készültek.

A következő éveket a páros leginkább rejtőzködéssel és a zsákmány összegének felélésével töltötte, mígnem 1999-ben kitalálták, hogy újabb nagy „balhét” hajtanak végre, amihez több fegyvert is beszereztek, valamint három autót is elraboltak tulajdonosaiktól, egy esetben súlyosan meg is sebesítve a sértettet.

A szerelmi viszonyban lévő páros rendőrkézre is együtt került 2000 áprilisában; nem sokkal ezután Fekete László öngyilkosságot követett el. Novák Tünde viszont letöltötte a rá szabott, az eredeti ügyészi indítványnál jóval enyhébb börtönbüntetést, és szabadulása után jó útra tért.

Könyv és film

A lány a börtönben könyvet is írt kettejük közös életéről. A Miskolci Bonnie és Clyde címmel 2001-ben megjelent kötet alapján filmet is forgattak. Novák Tünde a jó magaviseletéért 2009-ben szabadult, és a kalocsai fegyintézet egyik korábbi börtönőrével kötötte össze az életét, aki a kedvéért el is vált előző házastársától. Szabadulása után néhány nappal egy televíziós műsoron keresztül is bocsánatot kért mindazoktól, akiknek valaha ártott.

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elo-penszallitorablas-orokosfoldon-foto-5090839/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hajtovadaszat-harman-raboltak-ki-a-penzszallitot-video-5091979/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hogyan-tortenhetett-a-nyiregyhazi-rablas-5094775/

https://szon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/a-kornyeken-elok-szerint-a-penzszallito-mindig-az-automata-kozeleben-allt-meg-kiveve-a-rablas-napjan-video-5095084/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában